Stappenplan

I+C Interieurontwerp biedt een totaalpakket, waarbij het uiteindelijke interieurontwerp perfect aansluit op de wensen en de identiteit van de opdrachtgever. Er wordt gewerkt vanuit een persoonlijke benadering, waarbij het uitdragen van de bedrijfsvisie van de opdrachtgever centraal staat. Het totaalconcept is eigenzinnig, vernieuwend en verrassend. Naast bestaande producten en materialen wordt gewerkt met eigen ontwerpen, die speciaal voor de opdrachtgever worden vormgegeven. Deze combinatie zorgt voor een uniek en persoonlijk eindresultaat.

De samenwerking kan grofweg worden verdeeld in vijf fasen: kennismaking, conceptontwikkeling, interieurontwerp, projectbegeleiding en eindstyling. Deze fasering is een onmisbaar ingrediënt om uiteindelijk te komen tot een bijzonder eindresultaat.

Kennismaking

Graag maken wij kennis met de ondernemer, het bedrijf, de ambitie en de bedrijfsfilosofie. Deze kennis is voor ons van groot belang om de gewenste beleving uiteindelijk te kunnen vertalen naar een passend interieur.

Conceptontwikkeling

De bedrijfsvisie wordt in deze fase  vertaald naar een concept. Het bedrijf, de koers, de uitstraling, de ambitie, maar ook de werknemers en de klantenkring vormen het uitgangspunt voor een conceptontwikkeling die naadloos aansluit bij het bedrijf.

Interieurontwerp

Het concept en het wensenpakket worden omgezet naar een functioneel plan, met aandacht voor routing en praktische aspecten. Het interieurontwerp bestaat uit diverse onderdelen, die deel uitmaken van het totaalconcept: een verbouwingsplan, indelingsplan, verlichtingsplan en stylingadvies. Daarnaast is in ieder interieur plaats voor een uniek meubelstuk of product. I+C Interieurontwerp ontwerpt bijvoorbeeld printen voor op behang, gordijnen en vloerbedekking. Volledig op maat. Uniek en bijzonder.

Ook ontwerpen we bijzondere meubelstukken om vorm te geven aan een onderscheidend karakter. De meubels en andere producten worden niet alleen als onderdeel van een interieurontwerp aangeboden, maar kunnen ook los worden gekocht om een bestaand interieur net dat beetje extra te geven. Een unieke eyecatcher. Speciaal op maat gemaakt.

Projectbegeleiding

In het totale proces zorgt I+C Interieurontwerp voor de projectbegeleiding (in samenwerking met externe partijen). Van briefing tot planning. Van bouwvergadering tot technische uitwerking. We zijn dus niet alleen verantwoordelijk voor de creativiteit, maar ook betrokken bij het uitvoerende proces. Dit om uiteindelijk een prachtig eindresultaat te kunnen creëren.  

Eindstyling

Als finishing touch zorgt I+C Interieurontwerp ook voor de ‘eindstyling’. Van een vaas tot een kaars. Van een pot tot een kussen. Deze elementen zijn bedoeld als slagroom op het totaalconcept en maken het wauw-gevoel helemaal compleet. Vervolgens hopen wij dat je geniet van de inspirerende omgeving. Mocht je nog vragen hebben, weet je ons natuurlijk te vinden.